تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پس از تشدید تحریم‌ها بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور به تولید تجهیزات و اقلام راهبردی ورود کردند و تا حد زیادی توانستند مشکلات را حل کنند.

 ارتقای پالایشگاه فراسرزمینی و صادرات کاتالیست به روسیه با همت شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش قدس آنلاین، با اعمال تحریم‌های نفتی علیه ایران، تامین تجهیزات و اقلام اساسی صنعت نفت با مشکل مواجه شد. در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جهت بی‌اثرسازی این تحریم‌ها، کارگروه تولید بار اول را با هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات و اقلام راهبردی صنایع در دستور کار قرار داده است.

از طرفی با پیگیری معاونت علمی ‌و فناوری رئیس جمهوری و در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، آیین‌نامه اجرایی برنامه تولید بار اول توسط دولت ابلاغ شد و حالا دیگر دانش‌بنیان‌ها با یک پشتوانه بسیار قوی قانونی ‌می‌توانند محصولات بومی‌سازی شده خود را به وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی عرضه کنند.

*توان داخلی ایران در نوسازی و ارتقای پالایشگاه‌های فراسرزمینی

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به لزوم دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز عنوان کرد: اگر چه تحریم‌ها یک تهدید محسوب می‌شوند اما این ظرفیت وجود دارد که آن‌ها را به فرصت تبدیل کنیم. خوشبختانه این اتفاق در کشورمان رخ داده است. بعد از تشدید تحریم‌ها بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور به تولید تجهیزات و اقلام راهبردی ورود کردند و تا حد زیادی توانستند مشکلات را حل کنند.

وی افزود: در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی بسیاری از تجهیزات بومی شده است و شبیه‌سازی‌هایی انجام شده است. البته ما تازه در اول راه هستیم و باید به تلاش‌هایمان در این زمینه ادامه دهیم. دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ کشور از جمله صنعت نفت و گاز به طوری که وابستگی به خارج به حداقل برسد باید به صورت جدی دستور کارمان باشد.

میرتاج الدینی گفت: وزارت نفت یکی از وزارتخانه‌هایی است که استفاده حداکثری از توانمندی‌های دانش بنیان کشور را در دستور کار قرار داده است. این روند که باید در دیگر وزارتخانه‌ها دنبال و به یک الگو تبدیل شود تا ما را به موفقیت‌هایی برجسته‌تر برساند. مثلاً نوسازی تجهیزات پالایشگاهی برخی کشورها مانند ازبکستان، سوریه و ونزوئلا توسط متخصصان ایرانی نشان‌دهنده توان داخلی ماست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی باید بیش از پیش مدنظر قرار بگیرد و همکاری در پالایشگاه های فراسرزمینی با تکیه بر توان نخبگان داخلی مدنظر باشد. با استفاده از توان داخلی توانستیم بستری برای همکاری با دیگر کشورها برای خودمان در صنعت نفت و گاز به وجود بیاوریم و این‌ها نشان دهنده ظرفیت‌های ایران در زمینه توسعه ی صنعتی است.

*صادرات کاتالیست ایرانی به روسیه در حال انجام است

وی ادامه داد: ما ظرفیت لازم را برای توسعه و تولید بار اول اقلام راهبردی داریم و این موضوع را در زمینه‌های مختلف نشان داده‌ایم. در حال حاضر، در پارس جنوبی از تجهیزات بار اول زیادی استفاده می‌شود و با تکیه بر همین دستاوردها توانسته‌ایم به افزایش تولید گاز در این مجتمع بپردازیم.

میرتاج الدینی گفت: از سوی دیگر، امروز به صادرات کاتالیست به روسیه مبادرت می‌کنیم و تمامی این ها دستاورد اعتماد به توان داخلی است. اما این‌ها تنها نمونه‌ای از کارهایی است که می‌توانیم انجام دهیم. نباید به این موارد بسنده کنیم و باید در راستای دانش بنیان شدن هر چه بیشتر صنایع بزرگ از جمله صنعت نفت و گاز کشور گام برداریم.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت: استفاده از تولیدات بار اول در صنعت نفت و گاز کشور در دستور کار قرار گرفته است. بازسازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی ایران نمودی از دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز در تولید بار اول تجهیزات این صنعت است.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.